Katten in de trimsalon 

 

Kortharige katten:

Als uw kat sterk verhaart ga dan niet flink borstelen, dit stimuleert het verharen.  In de trimsalon heb ik de mogelijkheid uw kat op diervriendelijke wijze (dus niet in kooi of waszak) te wassen met shampoo en dit lang te laten intrekken.

Alle haarzakjes van mindere kwaliteit zuigen zich dan vol met water en na het drogen onder de warmtelamp wordt uw kat rustig geborsteld/uitgekamd. Nog een dag of twee vind u haar en daarna heeft uw kat lange tijd geen last van haaruitval.

Omdat de vacht tijd nodig heeft om onder de warmtelamp te drogen is uw dier een uur of vier in de trimsalon.

 

Half- en langharige katten:

Bij half- en langharige katten zijn er verschillende mogelijkheden om de vacht in goede conditie te houden .Thuis dagelijks doorkammen is nodig om klitvorming en vervilting tegen te gaan, zeker onder de oksels, in de liezen en in de hals/nek.

Oudere of te zware katten kunnen zichzelf vaak niet (geheel) meer schoonhouden  en ook deze katten hebben hulp nodig.

Voor een borstel en kambeurt kunt u bij mij terecht, uurprijs is Є40.- bij regelmatig onderhoud is  zo'n 20 minuten(€13,50)  vaak voldoende.

Zit uw kat onder de klitten of is hij vervilt dan kunnen we de vacht gedeeltelijk of geheel scheren,dit vergt veel van uw kat dus probeer dit  te voorkomen. Een kat heeft een heel dun vel en een wondje is met een scheerapparaat snel gemaakt!