Vrienden van de labradoodle

Een tiental jaren geleden is de Nederlandse Labradoodle ontstaan. Het doel was een ras van hulphonden te creeƫren voor mensen met een beperking en een allergie.

Het ras startte met een kruising tussen een Labrador Retriever en een Koningspoedel. Deze eerste generatie noemt men de F1 generatie. Deze F1 generatie wordt meestal weer gekruist met een koningspoedel of een F3 Labradoodle. De F2 generatie is dan een feit. Kruis je de F2 met een F2 dan ontstaat de F3 generatie, een generatie die in het algemeen weinig verhaart en voor de meeste mensen allergie vrij is.

De Nederlandse labradoodle komt in verschillende kleuren  zoals zwart, bruin, blond voor. De Nederlandse Labradoodle is zachtaardig, intelligent, en vriendelijk voor mensen en dieren. De Labradoodle wil een paar keer per dag naar buiten, maar kan ook prima alleen zijn. De Labradoodle is een compacte gracieuze hond met een bruisend karakter en een groot gevoel voor humor. Ze zijn makkelijk te trainen. De vacht kun je het beste regelmatig borstelen en desgewenst een paar keer per jaar naar de trimmer brengen om te laten knippen.
De Labradoodle is geen erkend ras, daarvoor is het ras nog te jong.

Wilt u meer te weten komen over deze intresante site klik dan op bovenstaande banner.