Scooby Medina Spanje

hdr volunteer feeding

Alles over ons

Scooby begon in 1987 als een opvangcentrum in armzalige omstandigheden, dat onderdak bood aan de populatie zwerfhonden en –katten en vele Galgos (Spaanse windhonden) die voornamelijk werden afgedankt door het jagersgezelschap in het gebied rond Medina del Campo, Valladolid. Scooby wordt al sinds jaar en dag gerund door zijn respectabele voorzitter Fermín Pérez, in het dagelijks leven leraar exacte vakken op de middelbare school in Medina del Campo.

Ieder jaar worden er tienduizenden Galgos gefokt in Spanje met de hoop een nationale jachtkampioen te produceren. Medina del Campo is het centrum voor jachtliefhebbers in Spanje. Vele galgueros (eigenaars en fokkers van Galgos) wonen in de omgeving van Medina del Campo. Voor de galgueros is het een jaarlijkse traditie om hun Galgos te doden door ze massaal op te hangen in de naaldbossen in en rond Medina del Campo aan het einde van het jachtseizoen (januari/februari).

who we are1

Nadat Fermín de wereld bewust maakte van deze situatie is zijn organisatie door de jaren heen gaan groeien. Wat begon in een oude ruïne met bedspiralen als omheining en een oud pakhuis, beide zonder elektriciteit, verwarming of water, is nu een nieuwe opvangfaciliteit, met behulp van internationale sponsors die zijn toegewijd aan Scooby en zijn belangrijke werk. De laatste jaren zijn de jagers meer en meer begonnen met het naar Scooby brengen van hun ongewenste Galgos, met als resultaat dat Scooby plaats biedt aan ongeveer 450 honden, voornamelijk Galgos. Scooby herplaatst een bescheiden aantal Galgos en soms mixhonden via kleine aanverwante organisaties in Europa.

Het werk gaat echter altijd door, en de nieuwe faciliteit is een centrum geworden waar we allemaal ontzettend trots op zijn. Door de jaren heen is onze organisatie uitgebreid wat betreft formaat, (vrijwillige) werkers van verscheidene nationaliteiten en een gestaag groeiende stroom van tijdelijke vrijwilligers, Spaans en buitenlands. Wij zijn daardoor langzaamaan in staat ons te richten op een ander probleem, namelijk de bio-industrie en het milieu. Het doel van dit project is om een educatief centrum op ons terrein te vestigen. Op kleine schaal heeft Scooby eenden, ganzen, legbatterijkippen, schapen, geiten, varkens, pony’s en meer opgevangen.

Scooby is een particulier opvangcentrum, de grootste veilige plaats voor allerlei soorten dieren, wat betekent dat het zonder de hulp van betrokken mensen uit Spanje en over de hele wereld, niet zou kunnen bestaan.

bu donate on       bu adoption on       bu farm on

Onze Trimsalon staat 100% achter dit project, daarom kunt ook via onze trimsalon dit initiatief steunen.

     Wat kunt u doen?

  • Voor uw kleine geld staat er een Spaarpotje klaar in de trimsalon.
    • eind september 160 euro over kunnen maken dankzij de donaties van onze klanten.
  • Ook kunt u uw oude Hondenmanden, Halsbanden, Benches bij trimsalon max inleveren.
  • Op alle fotos kunt u door klikken naar de website van Scooby in Spanje voor meer informatie.

Dank u wel voor het bezoeken van deze pagina. 

Dorien Rommers