Scheren 

Scheren is het inkorten van de haren met een tondeuse.

Dit kan op verschillende lengtes. Het is mogelijk een model te scheren of scheren te combineren met knippen (zoals bij het jeugdmodel van de Poedel word gedaan). Ook kan je gewoon voor “coupe kort” gaan. Hiermee bedoelen we dat de hond geheel geschoren wordt met een korte stand van de scheerkop.

De vachten die goed tegen scheren kunnen zijn kroesharige (Poedel, Bedlingtonterriër,Labradoedel)IMG 0644

Wat steeds meer gebeurd, en waar steeds meer klanten om vragen is het kort tot zeer kort scheren van (kruising) Maltezer, Shih-Tzu en Boomerachtige honden, dit omdat er gedacht wordt dat de honden het warm hebben met hun vacht, of omdat het onderhoud niet altijd meevalt.

Deze vachten kan je, als je ze toch kort wilt hebben, beter inkorten of uitdunnen met een effileerschaar. Door het scheren verliest de vacht zijn structuur en zijn kleur.

Er zijn ook vachtsoorten waarvoor het echt niet goed is dat ze geschoren worden. Ruwharige, stokharige en halflangharige honden zijn niet geschikt om geschoren te worden, deze honden kunnen hierdoor op langere termijn huid- of vachtproblemen krijgen.  Voor al deze honden zijn er andere geschikte behandelingen.

Bij uw keuze voor Scheren:

Denk na voor u besluit uw hond zeer kort te laten scheren, met minder dan een centimeter haar heeft de hond geen enkele bescherming tegen weersinvloeden, rennen door struikgewas en aanvallen van soortgenoten.

lees ook